Moissac Bellevue een pittoresk dorpje in Zuid Frankrijk

Moissac Bellevue

Moissac Bellevue,  een typisch Provençaals dorpje

 

fotoos-website-051

Vakantievilla Chasanka is gelegen aan de rand van het pittoresk dorpje Moissac Bellevue in Zuid Frankrijk, een typisch Provençaals dorpje in de Haut Var, gebouwd in een halve cirkel op 600 meter hoogte, de poort van het Regionale Natuurpark van du Verdon, het ligt op 15 km afstand van het meer St-Croix en de Gorges du Verdon, de prachtige omgeving garandeert u rust.

Vanuit het dorpje op nog geen 50 meter loopafstand van onze Villa Chasanka staat een 12e eeuws kapel  en hier vandaan heeft u een  adembenemend uitzicht van het Esterelgebergte tot aan het St. Baumegebergte.

 

Bloemendorp

Bloemendorp

Moissac Bellevue  met zijn getegelde steegjes,  bloemen, smalle trapjes, klokkentoren,  poortjes en de okerkleurige huisjes met provencaalse dakpannen en  met zijn prachtige fontein op het pleintje waar ook een klein heerlijk restaurantje is waar je heerlijk kunt eten en een glaasje kunt drinken.

Het dorpje Moissac Bellevue beschikt over een eigen een tennisbaan, tafeltennis, korfbal, voetbal en  fitness concours een speelterrein en wandel en fietsroutes, dit alles op nog geen 100 meter loopafstand.

 

Schaapherders met hun kudde.

Schaapherder

Schaapherder

 

In het voorjaar zie je de schaapherders met hun kudde vanuit de bergen trekken door het dorpje Moissac Bellevue.

De honden zorgen er feilloos voor dat de schapen niet in de aanliggende tuinen komen.

Deze typische levensstijl hier in Moissac Bellevue , laat het echte leven van Zuid Frankrijk zien.